Pagina's

maandag 27 januari 2014

wat is witter dan sneeuw?

Het is al meer dan een maand geleden dat ik een blog postte. Ik heb meermaals achter mijn toetsenbord gezeten om weer eens wat gedachtenspinsels op te schrijven, maar elke keer had ik een complete blackout wanneer ik wilde typen. Eén keer zelfs had ik een heel blog klaar om te posten en floep, viel mijn computer uit. Dat is nog eens frustrerend, kan ik je zeggebn.
Maar goed, ik waag een nieuwe poging en we zullen zien waar het schip strandt.

Het nieuwe jaar is al bijna weer een maand oud. Hier in het noorden van het land ligt er een pak sneeuw. Eindelijk wordt het een beetje winters. Niet dat ik daar zo van houd, maar voor de natuurlijke gang van zaken is het niet verkeerd.

Ik keek gisterochtend mijn ogen uit. Wat is die sneeuw toch wit! Ik vroeg aan de kinderen: "wie weet iets te bedenken dat witter is dan sneeuw?" Daar was volgens hen heel wat over te zeggen. Tanden? nee. Onze nieuwe kast? nee ook niet. Snot? hè bah, even gewone dingen graag!
Er kwamen veel dingen langs, maar het was allemaal niet witter dan sneeuw. Tot onze oudste uitriep: De glans van God! Ja dat klopt, de glans van God is zo blinkend wit dat je het niet overleeft om ernaar te kijken.

Maar ik vroeg het met in gedachten een bijbeltekst:
jesaja 1:
18 De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat.
Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw,
al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol.


zo gaaf als je dan die witte wereld om je heen ziet. God is genadig en wil ons wit maken. Nét zo wit als de sneeuw. Geen vlekje meer te zien. Geen vuiligheid, geen voetstappen, onbezoedelde sneeuw!


3 opmerkingen:

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!