Pagina's

donderdag 23 oktober 2014

een vol hoofd en een leeg blog

Bij ons is de herfstvakantie alweer voorbij. Het was een heerlijke week. We hebben lekker binnen van alles aangerommelt. We hebben op woensdag opruimdag gehouden. De meiden vinden dat geweldig, en daar ben ik dankbaar voor. Eén dag in de vakantie is het "de grote opruimdag". We staan op, ontbijten, maken een lijst met klussen, en werken met zijn allen (zonder roop want die is gewoon aan het werk) het hele huis van boven tot beneden door. Om vijf uur zitten we dat uitgeput en lamlendig op de bank, maar in een schoon, opgeruimd en knus huis.  In alle kamers mag onder het werken de radio of cd-speler keihard aan, en we houden korte pauzes tussendoor waarin we iets lekkers eten en een kort spelletje of testje doen. Dat motiveert de kinderen enorm.
Maar goed, dat was in de vakantie. Nu zijn de kids naar school en probeer ik mijn huis netjes te houden. maar dat valt tegen. ik heb zo'n vol hoofd. Zoveel ideeën en zoveel denkdingetjes, dat ik gek word van mezelf.

Een te vol hoofd, met te veel verschillende onderwerpen om over na te denken betekend in mijn geval een leeg blog. En ook passiviteit.
Zo had ik me voorgenomen om vandaag vrij te houden. gewoon even niks. Maar toen bedacht ik dat ik dan dus aan mijn boek kon geen werken. En toen ik daar mee begon, bedacht ik dat ik niet wist hoe ik het aan moest pakken. En toen ik daar een oplossing voor had gevonden, namelijk eerst maar eens alles wat ik al heb uitprinten zodat ik er gemakkelijker doorheen kan bladeren, toen bleek mijn toner op te zijn, waardoor mijn printer nu staat te smeken om nieuwe inkt, en niet meer uitgeschakeld wil worden. GRRR zo gaat dat nu altijd bij mij.

Dusss bedacht ik dat ik dan maar een blog ging schrijven. Maar ja waarover. Ik wil graag wat schrijven over:
* vrouwen en make-up
* het opvoeden van tieners (en ook van tieners met problemen)
* het vervolg van "ken je vijand"
* zelfbeeld
* en nog meer van dat soort dingen die niks niemendal met elkaar te maken hebben.
aaaaaah mijn hoofd zit té vol.

Dus als er nou even iemand een blogje schrijft over hoe je een grote opruimdag voor je hoofd houdt?!

Zooo pfieieieieuuuw dat is er uit. Hehe.

2 opmerkingen:

  1. Even kijken bij blog van introverte mama...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat herkenbaar... Ik heb geen oplossing behalve dat ik mezelf af en toe een dag gun dat er niets uit mijn handen lijkt te komen, zonder dat ik me schuldig voel. een soort reset dag.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!