Pagina's

vrijdag 11 september 2015

liebster award...

hallo allemaal,
daar ben ik weer even voor de verandering. Die Lieneke van Vuuren is een slimme meid..Ze denkt: als ik Lois nou nomineer voor de
 dan horen we nog es wat van haar..
Ik begreep dat ik nu antwoord moet geven op de vragen die ze mij stelt in haar eigen blog. En dat ik daarna zelf weer mensen moet nomineren.

1.waar ben je dankbaar voor?
hoeveel tijd heb je? als ik dat om de beurt moet opsommen zijn we nog wel even bezig.
maar in elk geval ben ik God dankbaar dat Hij me geboren liet worden in een gelovig gezin. Dat ik van jongs af aan vertrouwt mocht raken met de bijbel. Dat Hij me draagt als het te zwaar is om zelf te lopen, en dat ik mag weten dat niets mij zal scheiden van zijn liefde. verder ben ik dankbaar voor alle delen van mijn lijf die het doen. ik kan proeven, ruiken, zien, horen. Misschien vind je het gek dat ik die dingen noem, maar mijn lichaam is nogal eens lastig, dus de dingen die wel werken zie ik echt als zegen.

2.vertel eens over een van de dingen die God in je leven heeft gedaan?
Dat was bijvoorbeeld toen ons kleine peutertje een eetstoornis ontwikkelde en al het voedsel weigerde. Wat hebben we ons machteloos en angstig gevoeld. ons kleine meisje liep uitgemergeld rond in een welvarend land met liefhebbende ouders..
De nacht voor we in de gemeente voor haar zouden bidden at ze een halve boterham. we hebben dat als een belofte ervaren. Dat God tegen ons zei: het is ook mijn kind, ik zal voor haar zorgen. inmiddels is dat kleine meisje een gezonde tiener!

3.waar haal je inspiratie uit voor je blogs?
Uit de bijbel, en uit mijn dagelijks leven. Ik hoop dat God met mijn kromme stok rechte slagen wil slaan.


4.waar schrijf je het liefst over en waarom?
dat vind ik nou eens een moeilijke vraag. Het liefst schrijf ik over mooie en leuke dingen. Maar het vaakst schrijf ik over wat me zelf bezighoudt. Gewoon omdat blogs schrijven zo'n heerlijke uitlaatklep is.

5.welke 3 boeken zou je iedereen aan willen raden?
als ik nu eigenwijs deze vraag interpreteer zou ik zeggen: Johannes, Romeinen en opebaring...
Maar ik denk dat je gewone boeken bedoelt.
het gat in ons evangelieChawa , en....eh....toch de bijbel!!!

6.wat is jouw toekomst beeld?
Het zal steeds erger en erger worden hier op aarde. En dan zal er iemand opstaan die iedereen sympathiek vindt, hij zal beloven dat er vrede komt..
maar onder zijn leiding zullen we vervolgd worden omdat we niet geloven in zijn visie. En terwijl  hele wereld ons als lastpak ziet, zullen wij omhoog kijken en uitzien naar de Redder die zeker terug zal komen. en daarna...wordt alles goed.

7.hoe wordt je bemoedigd?
Door lieve reacties en gebed en mooie liederen. En door soms een glimp te mogen opvangen van Gods grote werk.

8. welke bijbeltekst draag je met je mee?
ik vermag alle dingen in Hem die mij kracht geeft.
Het is soms heel moeilijk om met een chronische ziekte te leven. En ik ben altijd bang dat andere mensen mij vinden klagen. Dat levert strijd en onzekerheid op. Met deze bijbel tekst kan ik mijn gedachten dan weer de goede kant op sturen. Maar er zijn nog veel meer bijbel teksten die ik mee draag. goed idee om daar es over te gaan bloggen...


9.welk lied raakt je?
Er zijn zoveel liederen die me raken. Maar om er twee te noemen:
stil, mijn ziel wees stil. en Uw wil geschiede.
Deze liederen raken mij vanwege mijn ziekte. Als niemand mij begrijpt dan zing ik deze liederen in mijn eentje voor God en dat helpt om rustig te worden. Al moet ik wel altijd huilen. Dan voel ik dat god mij wil dragen door alles heen.
Verder heb ik de laatste tijd heel veel steun aan de liederen van Christa Wells. Houd je ervan om liederen te luisteren en ben je goed in engels, zoek ze dan eens op op Youtube!!

10. wat wil je de lezers van je blog meegeven?
Dat niets voor God onmogelijk is. Dat wil ik ook zelf steeds weer horen. Daar klamp ik me aan vast. En ook volgers en lezers die Jezus nog niet kennen zou ik willen zeggen: "niemand komt met Hém bedrogen uit! Probeer het gewoon uit. Bid (denk ik je hoofd een gesprek tegen hem) of Hij zich aan je wil laten kennen. Dan zal Hij dat ook doen."

11.heb je een gebedspunt voor jezelf waarvoor we kunnen bidden?
Dat ik genees!!! Dat zou ik zo graag willen. En ik denk steeds: God heeft aan een zucht genoeg om mij te genezen. Ik blijf hopen dat Hij dat doet.
Verder zou ik graag, op wat voor manier dan ook, een baan willen vinden waarin ik mijn talenten kwijt kan. Door mijn chronische ziekte kan ik gewoon werk niet doen. En ik heb natuurlijk een gezin, wat tijd en energie vraagt. God weet dat ik graag een eigen plekje zou willen hebben om mijn gaven te benutten, dus op zijn Tijd zal Hij mijn gebeden verhoren...


en nu..
is het mijn beurt om vragen te stellen, want zo werkt het...
Maar ja, wie is nog nooit aan de beurt geweest??
Mijn vragen zijn voor iedereen die ze in een blog wil beantwoorden:
1. Waarom een blog als er al zovele zijn?
2. hoe en wanneer lees jij de bijbel?
3. Ken jij een vrij onbekend lied en wil je dat delen?
4. waarvan kun je je gelukkig voelen?
5. Wie zou je willen waarschuwen?

Gekke vragen? k ben benieuwd naar de antwoorden. Als je van plan bent ze te beantwoorden zet dat dan even in een reactie hieronder, zodat ik je blog extra in de gaten kan houden.

liefs.

8 opmerkingen:

 1. Oh ja, dat boek 'Chawa', dat vond ik ook zo bijzonder... ik zou het graag in de boekenkast hebben, om het door de jaren heen nog eens te lezen...

  En dat bij punt 6... wat heb je dat rap opgeschreven... zo duidelijk... als of je daar heel veel al over hebt nagedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt ook dat ik daar al vaak ovet heb nagedacht. Ben ik altijd veel mee bezig. maar voor de duidelijkheid: dit is mijn toekomstbeeld, en ik realiseer me dat dat niet perse zo hoeft te gaan. Behalve Dan dat. Jezus zeker terug komt!

   Verwijderen
 2. Heel blij met je antwoorden. Echt / Puur.
  Onbekend lied dat ik wil delen: Amen ( gezongen door Jonathan Settel) Hier het linkje: https://www.youtube.com/watch?v=NHMmiPuiqYQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wauw, wat een prachtig Lied. en ook nog eens in het hebreeuws. daar Ben ik gek op. Dank je wel!

   Verwijderen
 3. Ja mooi , zet het vaak aan onder huishoudelijke klusjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel Loïs!! Ik zal voor je bidden...Hij is bij machte grotere en betere dingen te doen dan wat wij Hem vragen!!
  Dat boek ga ik eens opsnorren, ze hebben het niet in de bieb zag ik! Als gemeente hebben we een zendingsechtpaar uitgezonden naar Brooklyn, die werken onder Joden. Zij waren hier een poosje terug en hun boodschap die eruit sprong was: 'Er is een gat in het midden!!' En daarbij het plaatje van een bagel (soort brood). Ik dacht even dat dit boek daar miss over zou gaan, maar zij bedoelde daarmee de Joden die het gat op zouden moeten vullen en wat ook gaat gebeuren. Dat zal een zegen zijn voor alle volken...ook dat zal onderdeel van de toekomst zijn, maar hoe en wat, ik weet het niet zo.
  xx
  De Bijbel heb ik al een paar keer uit en blijf ik lezen:) Elke ochtend en avond probeer ik 2 hoofdstukken te lezen, zodat ik er een jaar over doe. En verder voor diepgang overdag nog iets.
  Leuk een paar tips voor liederen, die ga ik es luisteren als ik helemaal alleen ben!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb een poging gedaan om de 5 vragen te beantwoorden.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!