Pagina's

maandag 12 augustus 2013

vakantiekiekjes

Bij vakantie kiekjes denken de meeste mensen aan plaatjes van de natuur met een paar uber-bruine snoeten die stralend in de lens kijken. Maar wij zijn dit jaar niet op vakantie gegaan, en hadden zo gezegd: "een klus-vakantie". Nee, geen hele verbouwingen maar gewoon wat puntjes op de i.
 Als we het hebben over klussen dan moet je dat zo voor je zien: mijn man, klust en ik sta er bij en kijk ernaar, haha. Dat betekent niet dat hij alles doet. Nee dat betekent dat ik bedenk en hij uitvoert.
Gelukkig is mijn man buitengewoon geïnteresseerd in alles wat met onze inrichting te maken heeft, en daarom denkt hij mee. Op een praktische manier kijkt hij of mijn ideeën haalbaar, handig en betaalbaar zijn.
Mijn man is het type: geen woorden maar daden, en dat heeft hij deze vakantie eens even goed laten zien.

Direct de eerste maandag van zijn vakantie heeft hij een vloer gelegd.


Bruine laminaatvloer werd een lichtgrijze. O wat ben ik er blij mee!!

Daarna heeft hij de kast onder de trap uitgemest. We hadden daar een computer-hok, een soort kantoortje in, maar omdat we daardoor geen plek hadden voor voorraad, heeft hij er nu een proviandkast van gemaakt.
En begrijp me goed: dat is een vreselijk karwei als je mij als vrouw hebt, want ik ben nogal een verzamelaar van woorden. Dus het computerhok lag vol met volgeschreven schrijfblokken en aantekeningenbriefjes e.d.
Ik vroeg hem aarzelend toen ik de inhoud van het hok in de huiskamer zag liggen: "is het wel weer netjes als je over twee weken weer gaat werken?" Maar dezelfde avond kwam ik beneden nadat ik de kuikens op bed had gelegd en voila: spik en span!We hadden in de kamer ook een grenen dressoir staan, maar dat was al een poosje toegezegd aan een zwager en schoonzus, dus moest op die plek een ander tafeltje komen. Roop had jaren geleden al een keer een kaptafeltje voor mij gemaakt. Dat heeft hij nu geverfd en gepimpt.


dus waar eerst het dressoir stond
ziet het er nu zo uit...


Maar dat was nog niet alles. Wij hadden namelijk ook een zeer ergerlijk achterhalletje. Te klein voor een fatsoenlijke kapstok, maar voor de tocht weer te handig om hem eruit te slopen. Dus heeft Roop er planken in gemaakt waar we de schoenen op kwijt kunnen...
 

en hij heeft er mooie plavuizen ingelegd die we nog ergens in een doos op zolder hadden staan.

Buzzy man, die man van mij.
Gelukkig heeft hij er zelf heel veel lol in om al die "kleine klussen" aan te pakken.
Af en toe een dagje weg tussendoor, en het was tóch een heerlijke vakantie met mooi weer.

Wat hebben jullie gedaan?

10 opmerkingen:

 1. Ja, mijn man heeft ook geklust :-) De kast van mijn dochter heeft hij zwart gemaakt. Staat heel mooi. Ging me wel een beetje aan het hart. Ik had die kast gekocht toen ze geboren werd. Pracht oud hout.

  Mooie vloer hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar... Maar aan je foto's te zien is het prachtig geworden!!
  Wij hebben ook een klusvakantie. Mijn man is al weer aan het werk, ik heb nog een weekje. In dit geval moet ik deze week de puntjes op de i zetten. Buitenom af maken, oprit opruimen, de achtertuin is nog niet klaar.... nee aan twee weekjes heeft mijn man niet genoeg voor mijn bedenksels....
  En ik... ach ik ben zo nu en dan even weg.... ren ik her en der met mijn fototoestel rond, want vanaf de ladder zie je heel wat leuks gebeuren en dat moet uiteraard vast gelegd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn dat je terug bent in bloggerland.. en wat een gave resultaten. we komen het gauw bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo! Dat ziet er dan gelijk weer anders uit en handig die twee extra kasten, daar kan je er niet genoeg van hebben volgens mij ;). Ik ben ook een verzamelaar, maar dan meer van plaatjes/knutselmateriaal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog! Wij zijn nu pas aan de vierde week begonnen en ook aan het klussen en tussendoor lekker er op uit met de kids. Ga je je 'computer/schrijfkantoortje' nu niet missen of heb je een ander mooi plekje daarvoor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ga nu maar gewoon aan de eettafel zitten schrijven, maar ik heb al gebedeld om een schrijfplekje boven op onze slaapkamer. 't Is namelijk wel handig als je je spullen kunt laten liggen en niet steeds weer alles moet opruimen.
   Jullie ook succes met klussen. Wat ben je aan het klussen?

   Verwijderen
 6. Wat fijn zo'n handige man! Ik vind het mooi geworden allemaal.
  Wij bleven gewoon thuis, en hebben genoten van de rust. En de kinderen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw!! Wat is hij toch handig! En ik denk dat je heel veel plezier gaat beleven aan de trapkast als proviandkast. Ik vind het in elk geval IDEAAL!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi geworden!! Je hebt een leuke stijl!
  We hebben geen trapkast, maar een kelder, ook heerlijk. Nadeel is dan dat je al gauw wat te véél opslaat in plaats van 'afvoert'... Ik hoop dat je een leuk werkplekje krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!