Pagina's

zaterdag 26 oktober 2013

gif in je oren

Sinds ik absoluut geen conditie meer had en had bedacht dat dat anders moest, ben ik begonnen met hardlopen. Ik loop met een programma van "start to run" op mijn mp3. Dat helpt om je conditie heel geleidelijk aan weer op peil te krijgen.
Eerlijk gezegd ben ik heel trots op mezelf dat ik al weken achter elkaar iedere dinsdag, donderdag en zaterdagochtend, mijn ape-pakkie weer aan doe en weer met frisse tegenzin mijn rondje loop/ren.
Het gaat langzamerhand echt vooruit!
Toch is er één ding wat me hoe langer hoe meer gaat tegenstaan. En dat is de muziek die ze voor me hebben uitgekozen.
In het begin van de lessen waren het liederen die ik kon gebruiken. Ik begon te lopen en de muziek ging bijvoorbeeld: "I wish you well, I hope you survive" Dat is natuurlijk bemoedigend en ik moest er vaak om glimlachen. Soms was het net of God zelf tegen me sprak als ik in de "middle of no where" liep en de volgende tekst voorbij kwam: "every step you take, every move you make, I'll be watching you! O can't you see, you belong to me..".

Maar hoe verder de lessen komen, hoe naargeestiger muziek er te horen is. 't Is één en al gif in je oren:
Promiscuous girl
Wherever you are
Im' all alone
And it's you that I want

N: Promiscuous boy
You already know
That I’m all yours
What you waiting for?

Promiscuous girl
You're teasing me
You know what I want
And I got what you need

N: Promiscuous boy
Let's get to the point
Cause we're on a roll
Are you ready?


En dat is dan nog maar één van de teksten. Ik hoor regelmatig woorden als "Motherfucker" voorbij komen, of vrouwen die zingen dat ze nu eindelijk eens seks met een vrouw willen. "meisje vertel je man niet dat je hier bent, maar als hij je niet geeft wat je wil, kom gerust langs.."

Ik schaam me voor die muziek in mijn oren. Dat is helemaal niet de voeding die ik zo hard nodig heb om het rennen vol te houden, ondanks lekkere ritmes.
filippenzen 4 zegt het zo:
Verder, broeders, al wat waar is,  al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al  wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat.
Wat u ook geleerd en ontvangen en gehoord en in mij gezien hebt, doe dat; en de God van de vrede zal met u zijn.

Dat kan niet met die muziek in mijn oren. Het is pure gif. Maar wat moet ik dán? Ik ben al zo ver gekomen en wil niet stoppen met de lessen omdat het zo goed gaat.
Wat zouden jullie doen?

8 opmerkingen:

 1. Het is maar hoelang je dit gif verdragen kan ... Vraag het aan Jezus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet in hoeverre je ook het programma via je MP3 speler hoort. Je zou zelf muziek kunnen zoeken om die erop te zetten.

  Het is een lastig dilemma. Ik vind het ook vaak moeilijk met films, die in principe wel netjes zijn, maar een levensstijl uitdragen die regelrecht tegen de bijbel in gaat. Ik ben er nog niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is er helemaal geen andere manier om deze lessen te volgen? Zijn ze niet digitaal ook te bekijken? En kun je anders niet zelf een bepaald schema maken? Ik zou je adviseren een alternatief op te zoeken. Die walchelijke troep is jouw aandacht toch niet waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoor dat hier veel vrouwen rennen op de bandjes van Evi... is dat hetzelfde als jij hebt? die belgische mevrouw? Dat schijnt fijn te zijn, maar hoe het met de teksten zit, weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zijn de teksten waar ik over schrijf: ronduit verschrikkelijk! En hoe verder je bent met de lessen hoe erger het wordt!

   Verwijderen
  2. Hey Ann,

   Ik heb de lessen (het schema) opgezocht en luister naar mn eigen muziek. Dan moet ik dus wel lopen met een telefoon ook. Om ondertussen de tijd te klokken. Ik moet zeggen dat ik al even een paar weken niet heb gelopen. Wil het nodig weer oppakken! liefs An

   Verwijderen
 5. Hallo Loïs,
  We kennen elkaar nog niet, ik kwam je ergens tegen op een blog. Ik loop ook hard, ook met een programma (running with the stars) en heb het zelfde dilemma. Als je alleen loopt en aan het opbouwen bent, is het heerlijk om op deze manier te lopen, maar de muziek is vreselijk.(ik ben een Bachliefhebber, haha ha) Zelfs zonder tekst is het al niet aan te horen. Ik zoek instrumentale muziek met een lekker ritme, of een beetje "christelijker" programma.
  Groetjes van Kaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi LoÏs,
  Ik ken je nog maar net ;), maar ik ga je zeker volgen want ik heb al een aantal herkenbare stukjes gelezen. Wat betreft dit dilemma...als ik hardloop luister ik naar opwekking en christelijke artiesten zoals Kari Jobe of Hillsong en ga maar zo door. Kijk, het is dan wel niet altijd even oppeppende muziek, maar ik vind het heerlijk om die muziek te horen i.p.v. wereldse muziek met schunnige of rare teksten. Als ik loop, dan loop ik op mijn eigen schema maar ik weet niet of jij dat prettig vind.
  (Trouwens, ik wil niet zeggen dat alle wereldse muziek verkeerd is hoor, maar ik heb besloten om die muziek zoveel mogelijk achter me te laten ;))

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!