Pagina's

woensdag 9 oktober 2013

ontvangen

Ontvangen, wat kan dat soms moeilijk zijn!

In de afgelopen maanden hebben wij veel ontvangen. We hadden na mijn operaties veel hulp nodig, huishoudelijk maar ook gewoon in de vorm van steun en bemoediging. Daarna ging het beter met mij en minder goed met mijn man, die zich drie slagen in de rondte werkte, en rust nodig had. Daartussen door was het soms financieel allemaal niet te behappen. En dus was het tijd voor ontvangen in veel opzichten.Maar wat is dat soms moeilijk omdat je makkelijker geeft dan ontvangt. Op de één of andere manier heb je soms toch het idee dat je er iets voor terug moet doen. En hoe logisch sommige hulp ook is, je trots komt om een hoekje kijken.

Het kleine peutertje in je zegt: kan ik zalf waal...
Hier schreef ik al over het vragen van hulp..dát is al zo moeilijk. Maar ontvangen leert ons ook nog iets anders.
Het leert ons dat we uiteindelijk met lege handen staan en ze op moeten houden. Dát gaat in tegen alles wat we willen. Wij willen het zelf kunnen. Zelf bepalen hoe ons leven gaat.
Daar zit in zekere zin hoogmoed achter. Want wanneer jij mij iets kunt geven, wat ik zelf momenteel niet te geven heb, doe ik voor jou onder, en dát wil ik niet.

Kunnen wij ontvangen wat we zelf niet hebben? Gewoon zoals genade werkt?
Jij hebt geen eeuwig leven in jezelf, maar God wil het je geven..
durf jij dat gewoon aan te nemen en dank U te zeggen? Of wil je er toch nog wel graag iets voor terug doen, of een tegenprestatie geven?

Ontvangen maakt nederig..en wie durft zichzelf klein te maken?
In geven mag je je laten leiden door Gods woord...

...in ontvangen óók!

3 opmerkingen:

  1. Mooie blog! Kus! (Ik hoop je zondag te zien???!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. amen.. prachtig verwoord... Ook als je ontvangt, geef je trouwens iets... Je geeft de ander de gelegenheid te helpen. Dat is iets moois.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor je openheid! Heel mooi en eerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!