Pagina's

maandag 25 november 2013

helemaal mis

las net dit blog van Jedidja. Ze is ziek geweest en had last van vervelende stomme stemmetjes die haar wijs wilde maken dat niemand voor haar bad.

Ik zit te huilen. Ik denk dat degene die dat fluisterde naderhand bij mij is komen zeuren.
"en moet je zien hoeveel mensen blij zijn dat ze weer beter is" fluister het stomme stemmetje. "op jouw vorige blog zijn geen reacties gekomen (op één na, die eigenlijk ook niet wist wát ze moest zeggen). Houd er maar gewoon mee op. en dan bedoel ik niet alleen met bloggen, nee met álles!"

Ik weet dat het niet waar is. Dat het leugens zijn, en dat ik er niet naar moet luisteren. Maar sinds ik andere medicijnen gebruik is het weer helemaal mis. Mijn depressieve gevoelens van jaren geleden steken de kop op, en ik kan het niet tegenhouden!

Het gevoel niet tegen alles op te kunnen en volkomen alleen te staan is slopend. Het is niet reëel maar wel overheersend aanwezig.

Wie dit ook leest: bid voor mij!
Dan zal ik zorgen dat ik andere medicijnen krijg...

25 opmerkingen:

 1. Ja, ik zal aan je denken. Een schrale troost, om te weten waardoor het komt. Maar ik hoop voor je dat het niet blijvend is, dat je idd aan andere medicatie kunt beginnen zonder die nare bijwerkingen.
  En (oh wat moeilijk) niet toegeven aan het nare alleen-zijngevoel. Want dat ben je niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Lois, ik ben altijd blij met jouw blogjes en jouw reacties. En het is waar, soms weet ik niet wat te schrijven, soms toch ook omdat je iemand (jou) niet live kan ontmoeten en dan net die "feeling" mist hoe iemand te bemoedigen, en soms alleen een traan omdat je zelf ook (even) in een "dal" zit.
  Ik hoop dat andere medicijnen je zullen helpen, en dat je hier blijft schrijven en van je af blijft schrijven! Ik bid voor je, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bid voor je. Misschien kan je me mailen als je de moed ervoor hebt? Je vind mijn mail als je op mijn blogprofiel klikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dapper om dit op te schrijven. Een heel dikke digiknuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag lieve Lois,
  Ik ben een stille meelezer en reageer eigenlijk nooit. Ik geniet van je schrijfsels en soms raak je me. De laatste paar blogs nog meer omdat je je gevoelens zo verwoorde, dat ze voor mij heel herkenbaar zijn. Wat ontzettend rot voor je dat je door zo'n moeilijke periode gaat. Wisselen met medicijnen is een hele klus, ik spreek uit ervaring. Daarom bid ik voor je en wil je bemoedigen. Wanneer je een donkere tunnel in rijdt, vertrouw dan op de Machinist. Hij laat je daar niet staan, maar leidt je er ook weer uit. Naar het licht!
  Liefs,
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goudeerlijk ben je toch! Dat maakt je blogs zo fijn om te lezen!
  Jezus kwam voor de zieken en Hij pleit dag en nacht voor ons!
  En ik zal een beetje gebed van mij voor jou daaraan toevoegen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. soms zo moeilijk om te onthouden, dan wéét je het wel, maar je vóelt het niet! dank je.

   Verwijderen
 8. Veel sterkte toegewenst in alles! Jacomien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte! Ik weet uit ervaring van familie hoe zwaar het kan zijn. Let op die stok en staf van de Herder.. hij tikt. Hij is dichtbij, ook als je het niet zo ervaart. Klamp je vast aan Hem.. Ik bid voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deze reacties zijn voor mij die tikkende stok, dank je.

   Verwijderen
 10. Herkenbaar...helaas.... maar ik merk ook dat de perioden steeds minder lang worden... Dat de stemmen steeds minder te zeggen hebben. Dat bid ik jou ook toe. Ik zal binnenkort eens de tijd nemen om je blog eens rustig te lezen. Dat ziet er mooi uit. Het moest dus zo zijn dat ik dat stukje op mijn blog moest schrijven. Ik had het al twee dagen in mijn hoofd maar ik had zoiets van waarom zal ik daar nu over schrijven. Maar vanochtend vroeg eerst maar geschreven..en nu begrijp ik waarom. Zo mooi hoe God door mensen heen werkt... hoe God knipoogjes geeft.... Deze blog was dus voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en zo draagt God mij door iedere dag heen met kleine tekens van zijn aanwezigheid! Eergister een stralende regenboog. Een zus die belt na een roep om hulp, een fijn gesprek met mijn moeder, een blog van jou, een dierbare vriendin die me wil helpen met bidden.. Hij is veel machtiger dan wij!

   Verwijderen
 11. Hoi,
  wat ben je open, en wat is het herkenbaar van het stoppen met bloggen. Maar juist niet doen hoor, jij bemoedigt anderen en doordat je eerlijk en open bent ook zo geliefd door je vaste bezoekers zo te lezen. Juist als je zo aangevallen wordt, kun je er vanuit gaan dat er zegen vanuit jouw blogpost gaan!
  Ik bid op dit moment voor jou, ik hoop dat je snel beter voelt en dat je andere medicatie kunt krijgen. Ik zegen jou in Jezus' naam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel voor je bemoediging en gebed. Er is een drukke strijd gaande, maar Jezus is overwinnaar!

   Verwijderen
 12. Ik weet niet waarom je depressief bent, dat maakt ook niet zoveel uit. Ook ik weet helaas wat het is om depressief te zijn... Maar de laatste tijd gaat het zo goed dat ik het niet kan geloven. Het beste medicijn ooit, dat heb ik gevonden! De Almachtige God heeft mij zo goed geholpen! Echt, Hij wil en zal jou ook helpen! Ik heb nog zware momenten, maar geen hele dagen meer achtereen, er is zoveel verbetering, iets wat medicijnen en therapieen niet hebben kunnen doen! Wonderen bestaan nog!!
  Wat mij heel erg helpt, is een psalm of tekst mediteren op slechte momenten. Bijvoorbeeld: "Hij zorgt voor mij." Ook al moet ik het duizenden keren zeggen, ik doe het. En zoals met alles wat Hij gezegd heeft, is ook dit waar: Zijn woord geeft troost en geeft de vijand geen kans! Het is en blijft een strijd, want hoe dichter je bij de Here komt, hoe harder de vijand aan je trekt! Zijn woord is ons wapen!!
  Heel veel sterkte lieve meid, weet je gedragen door de Here en je zusters in Christus.
  Ik bid ook voor je!!
  Liefs Sannepan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat lief dat je dit schrijft! Bij mij helpt het inderdaad ook om waarheid tegenover de leugen te plaatsen, maar soms is het heel moeilijk om dat in je eentje vol te houden. Het is daarom zo ontzettend fijn als er mensen om je heen staan en voor je bidden als je dat zelf even niet kunt.
   Bedankt voor je waardevolle reactie! Fijn om zulke zussen te hebben.

   Verwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!