Pagina's

donderdag 22 mei 2014

ik ben....geërgerd

Ergernis, een behoorlijk lastige emotie. Hij grenst aan boosheid.
Ergernis ontstaat wanneer iemand iets niet doet op de manier die jij graag wilt. Cliché zijn de rondslingerende sokken, die niet in de wasmand liggen. Zij roepen ergernis op.
Kinderen aan wie je (wat dan ook) wel 100 keer moet zeggen, hoe snel ben je daar niet door geërgerd?!

En wanneer de ergernis eenmaal toeslaat, is het heel moeilijk je er weer aan te ontworstelen. Tegenover ergernis staat Geduld. een vrucht van de Geest.

Bedenk vandaag eens wat je God zou kunnen bidden als je geërgerd bent. U hebt toch ook altijd weer geduld met mij. Geef dat ik mijn ergernis weer los kan laten en geduldig kan zijn met alle tekorten van anderen, omdat u ook altijd geduldig bent met die van mij.

5 opmerkingen:

 1. Ja, is ook zo. Wanneer je te veel ergernis ervaart, kun je ontploffen (precies die afbeelding ja) Je kunt het maar beter een stapje voor zijn door naar handvatten te zoeken die je helpen over de ergernis heen te stappen. Want achteraf besef je dat het niet nodig was zo te reageren en heb je spijt... toch? Goed om die emoties eens onder de loep te nemen, ik blader nog even terug in je berichten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ergernis is een moeilijke emotie, vind ik ...je blijft er in hangen.. en hebt ook geen zin om eruit te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een van de meest lastige eigenschappen... ook voor diegene die er tegenaan loopt... vaak komen reacties als ergernis binnen, terwijl die persoon helemaal niet door heeft dat het zo overkomt..dat vind ik nog het moeilijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Via via hier terecht gekomen. Ik heb me direct volg(st)er gemaakt, dus blijven plakken hier :-)
  Ik kom zeler nog terug op verder te lezen.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!