Pagina's

dinsdag 24 februari 2015

iets heel anders..

Even, voor mijn eigen afleiding iets heeeeeeel anders dan anders.

Binnenkort word ik weer tante, ik hoop het te worden in elk geval. En als alles goed gaat kan mijn zusje binnen nu en kort gaan bevallen van haar eerste kindje.
Ik ben nogal nieuwsgierig geschapen, en dit soort gebeurtenissen kunnen mij altijd enorm bezighouden. Want is mijn nieuwe familielid een jongen of een meid, en hoe zal het gaan heten?

Al vanaf dat ik enigszins bewust was, was er altijd wel een baby op komst in onze familie. Eerst kreeg ik nog 5 broertjes/zusjes en daarna waren er ooms en tantes die gezinsuitbreiding kregen. Omdat ik al op mijn 15e verkering had, en Roop ook uit een groot gezin komt, waren daarna dus de zwagers en schoonzussen het slachtoffer van mijn grote hobby: geslacht en naam raden.
En natuurlijk kwamen toen mijn eigen kuikens, maar dat was maar half zo spannend, want de naam bedachten we toen natuurlijk zelf.

Ik ben er goed in, kan ik met trots zeggen. Al menig keer heb ik het bij het juiste eind gehad.
Heel wat keren zat ik zelfs zo goed dat ik bijvoorbeeld dacht: "het wordt een jongetje en hij heet of Jeroen of Sander." Als dan het kind geboren werd bleek hij Jeroen Sander te heten.
Leuk leuk leuk...
Een eerste kind van iemand is altijd wat lastig,  je kent dan namelijk de smaak van de ouders niet. Dus wat naam betreft zit ik dan meestal fout.

Maar nu is dus mijn zusje aan de beurt...
en ik denk dat het een jongetje is. Dat zet ik hier neer, en als het zo is, dan kan ik laten zien dat het werkt.
haha sta ik straks enorm voor schut als het tóch een meisje is. Maar ja, 50 procent kans dat ik het goed heb.

En hoe hij dan gaat heten? Tja dat is dus moeilijk in dit geval. Mijn zwager heeft nogal een andere smaak dan mijn zus. En het is hun eerste kind...
En, mijn zus leest dit blog en als ik dan iets schrijf wat zij heeft bedacht, bedenkt ze stiekem snel iets anders...
Eén van onze dochters vindt dat hij Kyrian moet gaan heten, en ik denk dat dat wel een naam is die mijn zus mooi vindt. Ze houdt wel van bijzondere namen, net als ik.

Nou, en nu moet ik mezelf bij de kladden pakken en vermanen: heb geduld!! nog even, dan weet je het. Nog even en dan ben je benieuwd hoe híj zijn kind zal noemen, want het zal wel nooooooit overgaan deze handicap..

6 opmerkingen:

 1. Haha, leuk. We.horen het wel.
  Daar ben ik bij de.kleinkinderen maar nooit aan begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuk. We.horen het wel.
  Daar ben ik bij de.kleinkinderen maar nooit aan begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend, bijzonder en prachtig mooi als je zusje ook moeder wordt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Wat leuk, dit. Ik weet het al, hoe mijn kindje gaat heten... Even pesten :-) Leuke naam trouwens, Kyrian. Maar ja, is het überhaupt wel een jongetje??

  Het is wel heel leuk om nu eens aan de andere kant te zitten, want we zijn niet voor niets zussen, dat raden en gissen doe ik zoals je weet ook altijd! Er zijn nog niet zoveel namen geraden, denk dat veel mensen zich er niet aan durven te wagen. Naderhand moeten we nog maar eens evalueren of je onze naam vind passen bij wat je had verwacht.... Nog heel even wachten... X

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!