Pagina's

woensdag 22 mei 2013

zijn mijn blogs wel relevant?

Nu ik al een tijdje niet zo actief ben ik bloggerland bekruipt mij op nieuw de vraag: hoe relevant zijn mijn blogs. Ik heb namelijk een aantal blog collega's die over precies, maar dan ook precies dezelfde dingen willen schrijven als ik, en steeds zijn ze me een slag voor. Dan denk ik: Já ik plaats een brief aan mevrouw Bussemaker, maar vervolgens lees ik zo'n brief op dit blog. Of ik denk laat ik het hebben over de christelijke feestdagen en wat dat betekend en dan lees ik dit.

Zo gaat het al een poosje. Genoeg inspiratie. Thuis, en eigenlijk overal. Maar hoe nódig is het dat ik erover schrijf? Hoeveel wordt het gelezen?? Is dit dan wat ik doen moet?
Kan ik dan niet beter op een kistje op de Grote Markt gaan staan om te roepen: "bekeer u want het koninkrijk van God is dichtbij gekomen!"?

Wat ik ook wel zou willen doen is een soort vragen-blog beginnen. Lezers kunnen hun levensvragen stellen, en ik probeer vanuit mijn perspectief een antwoord te zoeken. Maar misschien is dat wat hoog gegrepen.

Daarom maar eerst mijn vraag aan de lezer:
Hoe relevant zijn mijn blogs? wat spreekt aan? wat juist niet?
Ik laat het maar afhangen van het soort en aantal reacties wat ik krijg of ik nog doorga of niet.

20 opmerkingen:

 1. Nou die andere blogs volg ik niet, dus ik krijg jou verhaal te zien ;) Ik lees ze met veel interesse!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hetzelfde, ik lees lang niet alle blogs en deze wél, dus ga maar lekker door! En al is het onderwerp hetzelfde wat geeft dat....jij denkt toch weer net even anders dan een ander. Ieder mens is nu eenmaal uniek.

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gegrepen door dit blogje. Het maakt dat ik terugdenk aan mezelf toen ik ooit aarzelde om verder te gaan. Dit is het wat mij hielp:

  "You are a successful blogger, the most successful blogger, from the very first day you ever posted, if you simply do it as an act of loving service unto Jesus."


  http://www.youtube.com/watch?v=aHM5TcGQUiE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi jedidja, wat mooi wat je schrijft. Dank je wel. De youtube link kan ik niet openen helaas. Misschien kun je het nog eens proberen?

   Verwijderen
  2. Dat lukte me niet:-0 Het was een heel eenvoudig versje. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht. Hoe gaat het nu met je? Hoe doe je dat met je gezondheid en gezin?

   Verwijderen
 4. Ik vind je blogs érg leuk en mooi om te lezen! Wat voor mijzelf altijd dé motivatie is om lekker te schrijven wat ik maar wil en waarover het maar gaat is dat God over mijn schouder meeleest en ervan geniet...dat gevoel heb ik althans;-) Het maakt me dan niet zo heel veel meer uit of het relevant is of dat het veel gelezen of gewaardeerd wordt, natuurlijk ben ik ook gewoon mens en vind het fijn als anderen het lezen, waarderen, genieten, maar dat is niet de motor achter m'n blogs.
  Veel wijsheid toegewenst en ik hoop dat je blijft schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is idd voor een select gezelschap geschreven.
  Dus die personen zullen ook andere levensvragen hebben.
  Schrijf omdat je het leuk vind, en niet ter evangelisatie!
  Er zijn zo ongelovelijk veel bogs, dat deze voor de gewone mens in het niet valt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een blog hoeft toch niet persé zo wijsgerig te zijn (vond het trouwens ook een goed stuk, die brief).
  Gewoon uit je dagelijkse dingetjes blijkt ook veel over je levensstijl.
  Ik heb geen evangeliseerblog, maar soms moet me wel iets diepzinnigs van het hart. Ik bereik daar nu echter wel meer mensen mee dan wanneer ik alleen over de Christelijke dingen zou schrijven. Misschien.
  Blijf gewoon jezelf, relativeer de dingen die je kunt bereiken. Je bent uniek en wat je laat zien in je blog spreekt zeker aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Over een brief aan Bussemaker dacht ik ook ;), herkenbaar je gedachten!
  Het is denk ik ook welk doel je voor ogen heb, wil je zo origineel mogelijk zijn, zoveel mogelijk mensen trekken, tja dan is er niets nieuws onder de zon :)
  Het mooie aan een blog vind ik persoonlijkheid, dicht bij jezelf blijven. Daar geniet ik van en leer ik van, soms ook bemoediging, herkenning, eyeopeners, leerpuntjes, enz...
  Ik volg je :), dus...

  Lieve groet, Magdalena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja. Ik ben ook een beetje een af-en-toe-blogger geworden, en m'n doel verschuift nogal eens... ik heb er wel eens over gedacht om te stoppen (of er een slotje op te gooien, omdat ik merkte dat ik m'n gedachten minder snel blog, omdat het toch best 'open' is) maar ach, dan kies ik toch weer voor wat selectief verder bloggen...
  Ik volg best veel blogs die maar af en toe wat schrijven, en toch merk ik dat ik het leuk vind om ze te blijven volgen... dus ik hoop maar dat het met mijn volgers ook zo is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees je blog graag! 't Is niet verkeerd om het bloggen af en toe te heroverwegen. Maar het wel/niet doorgaan niet van ons laten afhangen hoor, er is uiteindelijk maar EEN die echt de juiste richting kan aangeven ;-)
  Ik hoop trouwens dat je weer opgeknapt bent na het ziekenhuisbezoek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lief van je Annemieke,
   het gaat redelijk nu. Moet nog heel rustig aan doen, en dat blijft lastig met een druk gezin. Maar het gaat steeds een beetje beter. Een goede oefening in geduld zullen we maar zeggen ;-)

   Iedereen trouwens dank voor het reageren..

   Verwijderen
  2. Mooi dat het de goede kant op gaat! Beterschap nog verder.

   Verwijderen
 10. ga gewoon door... je hebt een originele manier van tegen de dingen aankijken en verwoord vaak wat wij denken maar niet onder woorden kunnen brengen. Ik neem de tijd niet om andere blogs uitgebreid te lezen, ben meer van de knutsels en dan nog selectief... maar die van jou lees ik natuurlijk met veel plezier. Ook de allerdaagse dingen zijn belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Denk dat je moet doen wat je hart je ingeeft, Loïs. Schrijf in eerste instantie altijd aan jezelf. Eén van de hoofdwetten van een schrijver. En wees verbaasd hoe anderen je woorden net hard nodig hadden. Al zijn het er maar een paar. Je blog is dus altijd relevant, dus gewoon doorgaan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soms is het ook voor jezelf goed: dingen op een blog te schrijven als verweerking/van je af schrijven. Dat doe ik. Het maakt me niet zoveel uit wie het lezen en hoeveel. Maar als je op de Grote markt gaat staan, neem ff contact op: dan ben ik er bij. Samen op een kistje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ja gezellig Ria, lijkt me leuk zo samen op een kistje! Lief van je.

   Verwijderen
 13. En, bedenk ik nu, misschien is het wel goed als mensen hetzelfde lezen, vooral Bijbelse dingen: ter bevestiging het is echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Blijf gewoon lekker verder bloggen, recht uit je hart, fijn om te lezen, en ookal zijn er meer... geen mens is hetzelfde dus de blogs ook niet!
  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind dat je zelf moet bedenken wat je wilt en dit niet alleen van je lezers af moet laten hangen. Maar het kan je natuurlijk wel weer moed geven om door te gaan, als je weet dat mensen er iets aan hebben.
  Vooral je gedichtjes vind ik mooi. Je kan het precies zo zeggen als het is, en die eenvoud is moeilijk maar soms zo hard nodig! Kusje van je zusje

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!