Pagina's

zaterdag 26 januari 2013

het houdt je van de straat

Voor een projectje ben ik al mijn vriendinnen aan het tekenen. Dat houd in dat ik een foto neem en nateken.
Maar één van mijn vriendinnen heeft een man die fantastische foto's kan maken. Dus zelf een foto nemen was niet echt nodig. Ik kreeg van haar een hele mooie zwart-wit foto waar ik mee aan de slag kon.

maar dan..

Wanneer ik zelf een foto maak let ik op de lichtval en de houding van het gezicht, zodat ik het mezelf een beetje makkelijk maak. Maar met de foto van Tineke ging dat niet.
Dus heb ik inmiddels drie tekeningen en weet ik nog steeds niet of het goed lijkt.
Met tekenen is het namelijk zo dat je het op enig moment niet meer ziet. Dan moet je de tekening wegleggen en er een poosje niet meer naar kijken. En zo kan het gebeuren dat ik al tekenend vind dat iets heel goed lijkt, terwijl ik hem twee dagen later verscheur.

Hier zie je drie versies van dezelfde vriendin...en of ze nu wel lijkt??
Dat ontdek ik overmorgen...
ach het houdt je van de straat.
van links naar rechts in de volgorde waarin ik ze getekend heb. Rechts is dus het nieuwst.
welke tekening vind jij het mooist? Afgezien van of het gelijkend is, wat dat kun jij waarschijnlijk niet beoordelen..(en de sjaal telt ook niet want die is nog niet af.)

8 opmerkingen:

 1. Heel mooi! De linker vind ik het mooist, ook al ken ik de persoon niet. Daarna de middelste. Leuk hoor, succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de middelste vind ik echt het mooiste..ik denk , als ik de reactie van Hans zie, dat ik het je nog niet makkelijker maak.
  Geen idee welke het meest lijkt... moet je denk ik aan haar man en kinderen vragan. Overigens die onaffe sjaal vind ik ook wel mooi.

  Wat betreft die fietsbanden... laat de fotos op mijn blog aan een creabea bij jullie zien en biedt die fietsbanden daar maar aan... Ik hoef ze niet hoor... zit al met lintjes en met chipszakken. en spijkerbroeken. dat is het even voor nu.. en voorlopig gaan we niets maken met fietsbanden op de inloopochten. (misschien wel nog een idee voor een meidenfeestje bij jullie? is simpen te maken.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De middelste is het mooist :-) Maar dat komt door de kleur van het papier op de foto denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig! Ik vind ze allemaal mooi, maar daar zul je anders over denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De middelste spreekt me het meest aan. Alsof ik haar zó op straat tegen zou kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig!! Ik vind ook de middelste het mooiste. Vroeger tekende ik ook wel portretten (wie weet pak ik het nog eens op) en dan deed ik de kleine-broertjes-en-zusjes-test :) Als een van hen kon zeggen wie het was, was mijn tekening geslaagd :) En als ze ook maar iets te lang moesten nadenken... dan kon ik beter opnieuw beginnen, haha (perfectionist)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja haha, dat doe ik met mijn kinderen, maar die zagen bij de eerste poging hun "tante Tineke" direct duidelijk te herkennen. Alleen: Tineke vindt ze alledrie zelf niet goed lijken!En tja zij is degene die het het beste kan beoordelen. Heb ik weer...;-)

   Verwijderen
 7. Joh Loïs, wat een talent! Ik vind de middelste het mooist, omdat daar haar gelaatstrekken het 'liefst' zijn. Knap hoor, mijn kinderen kunnen nog beter tekenen dan ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!