Pagina's

woensdag 9 januari 2013

tja en dan even over koken..

Ik ben hélemaaaaal geen keukenprinses. Dat is heel lastig wanneer je tot een familie behoort waar de meesten het koken geweldig vinden. Ik vind koken niet leuk. Waarom niet? Gewoon omdat ik er geen talent voor heb waarschijnlijk. Ik stond in de rij voor lange benen toen de kooktalenten elders werden uitgedeeld ;-)!
Maar goed, er moet toch gegeten worden, en na jaren utteren (da's een door mijn moeder bedacht woord trouwens) met saai eten, heb ik  een dochter van 12 die gek is op koken. Dat heeft allerlei generaties overgeslagen en is uiteindelijk toch weer in de genen opgedoken.
Zij haalt me steeds vaker over om eens wat te proberen.
Vanavond gaan we pasta uit de oven proberen zie hier.
Eerst moeten er dan boodschappen komen (ook al een van mijn hobby's ahumbaba), dus dan moet er nog eerder een lijstje komen, en dan moet je rekenen (want gerechten zijn noooooit voor 6 personen!). En rekenen kan ik ook al niet vanwege mijn dyscalculie.
In de winkel kan ik dan al die "bijzondere dingen" weer niet vinden, en dus doe ik er lang over om alles van het lijstje te verzamelen, waarna ik ook nog eens mijn "gewone" boodschappen vergeet. En véél duurder uit ben dan anders...(komt er nog een leuk deel? denk ik dan)

Eigenlijk zou ik zo langzamerhand moeten gaan beginnen met koken. Mijn dochter zit al steeds te vragen of we al bezig gaan...maar...ik zie er als een berg tegen op.
Mijn hele keuken onder de ingrediënten, en je zult zien dat ik toch iets verkeerd doe straks met mijn eeuwige warhoofd, of dat één van de andere dochters (of nóg erger: manlief) straks commentaar heeft op het recept.

Zet mij maar gewoon voor een zaal met luisteraars om mijn woordje te doen, véél makkelijker!

Nou ja, na al mijn geklaag zullen we toch maar eens gaan beginnen, hoe moeilijk kan het zijn?!

Lieve keuken prinsen en prinsessen, koester je talent en besef, hoe leuk en makkelijk je het ook vind, dat niet iedereen dat heeft.Dan zal ik dat van mezelf bedenken als ik weer eens ergens een praatje houd, hihi.2 opmerkingen:

 1. Nou ik kan je vertellen, dat je mij een portie diepte-inzicht hebt gegeven in het waarom ik koken niet leuk vind... je hebt nog niet eens gezegd dat een mens moe wordt van dit allemaal en dat kinderen rond een uur of half 5 moe en aandachtvragerig kunnen zijn en mijn energie op... dat je als mens ook nog op de lijn moet letten, met het uitkiezen van wat je op tafel zet... en dat de afwas groter is... met de hand.
  Dat is mijn lijstje erbij. Maar zoals je het beschijft dat vind ik een eyeopener...want het is zo waar..

  trouwens wel! als je in de winkel weer in de rij staat met een boodschappenkar, dan denk ik: wat een zegen dat ik dit kan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuk blog. Ik vind koken wel leuk, maar alleen als ik er tijd voor heb en het iets nieuws is en als het voor iets bijzonders is en als we samen koken ;) Maar ja al die ingrediënten liggen meestal niet voor het oprapen ;)
  Maar ik ga liever koken dan een praatje maken voor een hele groep!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!