Pagina's

zaterdag 13 april 2013

Creatief met haar (4)

slangen-vlecht.
Hier weer eens de nieuwste creaties wat betreft de haar-uitspattingen, waar ik zo van houd.

De slangen-vlecht maak je met vier strengen haar. Als je al een heel eind hebt gevlochten, houd je de tweede streng van links vast en schuif je de andere strengen voorzichtig naar boven. Zo krijg je een bijzonder effect.

Als variatie kun je hier van alles mee verzinnen, zoals bijvoorbeeld de rest van het haar in een gewone vlecht vlechten.
Het geeft een koninklijk uiterlijk vind ik zelf.

-----------------------------------------------------------------------------------------


Bij dit kapsel heb ik eerst een scheiding gemaakt van oor tot oor, over het hoofd heen. het voorste gedeelte heb ik in staartjes gebonden. Die staartjes bind je weer samen, leuke klip erin en voila, simpel, maar sierlijk.


 -----------------------------------------------------------------------------------------------Dit is een uitprobeersel. Je pakt een pluk links van het hoofd, verdeelt hem in tweeën, en twist hem. (om elkaar heen draaien).
Die zet je rechts vast met een schuifspeldje. Dan het zelfde van rechts naar links. Herhaal dit tot je geen plukken meer kunt pakken, en twist dan naar beneden. Een speels resultaat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                     Bij dit kapsel heb ik een stuk ingevlochten vanaf het midden naar buiten, waar bij ik steeds alleen van de buitenkant plukken heb ingebracht. Dit aan twee kanten van het hoofd. Dat bind je samen in een staart, en die staart haal je steeds door zichzelf heen, net zo lang tot het haar op is en er een knotje ontstaat.
   ------------------------------------------------------------------------------------------------------

 rasta vlechtjes. Onze oudste is er dol op. Tot groot verdriet van haar vader.;-)
Af en toe, nemen we uitgebreid de tijd om heel het haar in te vlechten. Het kan tot ongeveer 3 dagen blijven
zitten.

 en als je het er dan uit haalt, heb je nóg een paar dagen plezier van je alternatieve look.---------------------------------------------------------------------------------------------------

een vlecht op een vlecht, niet moeilijk maar het ziet er super ingewikkeld uit.
Laat bij het vlechten van het haar steeds strengetjes vallen, die je later over de vlecht weer met elkaar vlecht.-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dit kapsel lijkt op het kapsel van de blonde dochter ergens hier boven, alleen in plaats van gevlochten is het een twist.


 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 Met pasen zag onze dochter er zo uit. Een hoofd vol vlechten die je vervolgens uit elkaar trekt. en vast zet met schuif speldjes. Dit is nou weer zo'n kapsel dat je niet zomaar uit kan leggen.
Maar het ziet er erg mooi uit vind ik zelf.Nou, ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met dit blog. Heb je de andere blogs over dit onderwerp gemist klik dan hier en hier en hier. veel plezier!

5 opmerkingen:

 1. Helemaal enthousiast. Vooral over de rasta vlechtjes en de alternatieve look.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een kunstwerkjes... weet je wat je zou kunnen doen? met deze foto's naar de kapper gaan en voorstellen dat ze je in kunnen huren voor vlechtwerk.
  Jij verdient er natuurlijk wat mee en zij krijgen daar wat procenten van .
  Is daar niet iets op te verzinnen? Vakwerk is altijd welkom, lijkt mij.
  google eens op prijzen van invlechten bij kappers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg, bedankt! Hier ook genoeg welwillende dochters om eens uit te proberen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, echt superleuk! Je oudste lijkt met de achter-zijkant van haar gezicht op haar tantes E.S. en S.dK. Ik moest even goed kijken dat zij het was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend creatieve handen heb jij! Gaf zeg en zo mooi om te zien.
  Wat zul je daar met je dochters plezier van hebben

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!