Pagina's

zaterdag 27 oktober 2012

Het is niet meer ver

Zaterdagochtend is het. Ik lees de krant. Met ieder artikel dat ik lees besef ik het steeds meer: Wij (lees christenen) worden langzaam maar zeker in het nauw gedreven.
Wanneer we Jezus naspreken kan dat ons duur komen te staan. Journalisten, twitteraars en iedereen die niet wil luisteren vallen holderdebolder over ons heen in een storm van kritiek.
De inkomens van kostwinnersgezinnen komen onder druk te staan. Wie blijft er nog thuis tegenwoordig om zelf zijn kinderen op te voeden. Om er te zijn? Nu heb ik op zich niets tegen werkende moeders, soms kun je niet anders, soms is dat beter voor jezelf. Maar wij thuisblijfmoeders zijn een uitstervend ras.
Wij hebben inderdaad lang niet zoveel te besteden als gezinnen met twee keer modaal, maar hoor je ons klagen? Welnee. Wat een eer om je kinderen te mogen vormen tot evenwichtige mensen die de maatschappij willen dienen. Die verantwoordelijkheid zijn bijgebracht, en empathie hebben met de minder bedeelden. Nogmaals ik zeg niet dat werkende moeders hun kinderen dat niet bijbrengen. Bovendien kun je geen stempels plakken op thuisblijfmoeders en ook niet op werkende moeders. Maar de artikelen die ik vanmorgen in de krant las, zetten me wel aan het denken.
Vooroordelen tegen christenvrouwen zijn enorm. Wij zijn het luie soort dat een sloofje is van haar man en geen opleiding heeft genoten. Wij zijn het soort dat profiteert en op ons gat zit te niksen, terwijl we allerlei hardwerkende mensen veroordelen om hun levensstijl.
Bij ons krijgen (zogenaamd) kille oordelen de voorrang. Wij motten geen homo's, geen abortus, geen eutenasie (die staan toch zeker voor vrije liefde in deze maatschappij?), wij preken met onze hand op een eeuwenoud boek over een god "die armen laat verhongeren en oorlogen veroorzaakt" dat dat Liefde is...

Al lezend besef ik het meer en meer. Geen vrijheid meer voor minderheden. Je mag enkel nog zeggen wat je denkt of geloofd wanneer de meerderheid datzelfde denkt of geloofd.
Schrik ik hiervan? Welnee. Want ik wist al dat het zou komen. Jezus Christus heeft het al lang van te voren aangekondigd:
Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden,
vervolgen en van allerlei kwaad betichten.
Verheug je en juich, want je zult rijkelijk beloond worden in de hemel.(matth.5:11,12)
***
Want er komt een tijd dat mensen de heilzame leer niet meer verdragen,
maar leraren om zich heen verzamelen die aan hu verlangens tegemoet komen en hen naar de mond praten. Ze zullen niet meer naar de waarheid luisteren, maar naar verzinsels.
Jij echter moet in alles nuchter zijn, je lijden aanvaarden, je werk als verkondiger van het evangelie doen, je dienende taak vervullen. (2 tim. 4:3-5)
***
Maar de Geest zegt nadrukkelijk dat in de eindtijd sommigen het geloof zullen verlaten,
doordat ze luisteren naar dwaalgeesten en naar wat demonen hun leren.
Ze worden hiertoe aangezet door huichelachtige leugenaars, die hun eigen geweten hebben dichtgeschroeid, die het huwelijk verbieden... (1 tim.4: 1-3)
***
er zullen zware aardbevingen komen en hongersnoden en epidemieën alom, en er zullen aan de hemel grote en verschrikkelijke tekenen verschijnen. Maar eerst zullen jullie worden mishandeld en vervolgd (...) Dan zullen jullie moeten getuigen. Bedenk wel dat je je verdediging niet moet voorbereiden. Want ik zal jullie woorden van wijsheid geven die door geen van jullie tegenstanders kunnen worden weerstaan of weersproken. (luc.21)
***
Dan zal men jullie onderdrukken en doden, en jullie zullen door alle volken worden gehaat omwille van mijn(jezus') naam. Velen zullen dan ten val komen, ze zullen elkaar verraden en elkaar haten. Er zullen talrijke valse profeten komen die velen zullen misleiden. En doordat de wetteloosheid toeneemt, zal bij velen de liefde bekoelen. Maar wie standhoudt tot het einde zal worden gered. (matth. 24:9-13)

Geen paniek dus. onze Heer heeft alles al voorzegd. Alleen maar bemoedigd dat Hij boven alle wereldse macht troont. Hij heeft nog steeds alles in de hand.
Lieve zussen, het is niet meer ver. Nog even volhouden, nog even doorzetten en doen wat je moet doen. Liefhebben wat God liefheeft. Vrede nastreven met alle mensen. (Oorlog is geen uitvinding van God, daar wil Hij ons juist van bevrijden.)


there's an onther city i've been told, where the streets are paved with gold!!
We zijn er bijna....

4 opmerkingen:

  1. Kippevel.... Wat kun je toch mooi schrijven, wát een prachtig talent! Bedankt voor de bemoediging!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon doen wat we moeten doen, inderdaad. We komen er toch niet onderuit dat we (als christen) niet begrepen worden. "Laat ze maar praten, en volg Jezus", zo gaat een liedje dat ik als kind al leerde. Bedankt voor de bemoediging!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!