Pagina's

donderdag 18 oktober 2012

vrouw zijn (2)

Een vrouw naar Gods hart, zo besloot ik mijn vorige blog.
Dat wil ik graag zijn. Heel graag. Maar diep in mijn hart is er zó'n grote onzekerheid of ik dat wel kan zijn.
Hij is zó groot, en ik ben zo klein. Mijn falen, mijn onvermogen...ik kan nooit bij Hem komen.

En dan is er nog die andere kwestie. Ik ben een vrouw. Werkt God wel met vrouwen? Ja, als hulp naast mannen die Hij kiest, maar ook met vrouwen alleen?
Twijfel, terwijl ik best beter kan weten. Hij werkte via vrouwen om zijn Zoon geboren te laten worden. En dat waren nou niet echt vrouwen waar je menselijkerwijs u tegen zegt.  Rachab de hoer uit Jericho, Ruth de Moabitische, Tamar die haar eigen schoonvader verleidde, Batseba de overspelige...

En dan zit daar in een achteraf dorpje een huivrouwtje met weinig ervaring. In elk geval minder ervaring met de wereld dan grote politici, of hoogopgeleide rechters, filosofen, of wat voor kundigen dan ook.
Geen baan, geen mogelijkheden om die op korte termijn te krijgen...
Er is iemand die heel veel lol heeft in die twijfel van mij. Dat is Satan. Hij vindt het prachtig als ik met zulke ogen naar mezelf kijk. Zie je, je gaat het niet redden. Blijf maar gewoon ver bij God vandaan, wat moet Hij nou met zo'n onbenul als jij? of hij fluistert: Draag vrucht, draag vrucht, nog harder, nog beter, is dat alles wat je kan? Nou dat is niet genoeg in Gods ogen.
Richt je op de dingen die boven zijn! (col 3:1) Klinkt de tegenstem. En wanneer je dat doet..
Moge de God van onze Here Jezus Christus, de Vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u Hem zult kennen. (efeze.1:17)
Okee, inzicht dus in wat geopenbaard is. De Bijbel dus open, opdat ik Hem zal kennen. Die God waarover ik van alles bedenk, heeft zelf laten weten hoe het zit. Ik hoef zijn gedachten niet in te vullen. Ik mag ze gewoon lezen in zijn woord.
En wat zegt Hij daar dan? De ogen van de Here gaan over de hele aarde om krachtig bij te staan, hem wiens hart volkomen naar Hem uitgaat. Is dat zo? Gaat mijn hart volkomen naar Hem uit? Dan ben ik welkom in zijn woning. Hij zal zich vooroverbuigen om elke fluistering van mijn lippen goed te kunnen verstaan en Hij zal mij krachtig bijstaan!
Als mijn hart naar hem uitgaat, ben ik een vrouw naar zijn hart. Dan geeft het niet dat ik een vrouw ben. De kleur van mijn huid kan Hem niets schelen, mijn leerprestaties gelden als waardeloos.
Het gaat om je hart. God is een God van de kern. Van hart tot hart.
Is mijn hart niet in orde (in de zin dat daar allerlei verkeerde gedachten huizen die tot daden kunnen leiden). Niemand zal het zien, dan Hij alleen. Hij ziet het hart aan. Is dat een hart van steen? Dan wil Hij dat hart verwisselen voor een hart van vlees en bloed.
Dankzij Jezus Christus die zijn hele hart gaf. De Geest die in hem was, mag nu in mijn hart wonen. Mij van binnenuit veranderen. Zodat er geen haat in leeft maar liefde. Geen ontevredenheid maar blijdschap. Geen strijd maar vrede. Geen jaloezie maar goedheid. Geen egoïsme maar trouw. Geen ongedurigheid maar geduld. Geen oordeel maar vriendelijkheid. Geen hardheid maar warmte. Geen belerendheid maar vriendelijkheid.
Het zijn geen grote daden die zorgen dat je een vrouw bent naar Gods hart. Het is de gesteldheid van je hart. Is het voor Hém dat hart? Dan zit het goed.
dansje in het bos..

3 opmerkingen:

  1. Wauw!!! Dit geeft wel moed! Ik zal dit specifieke blogje vaker gaan lezen denk ik, om weer af en toe bepaald te worden hoe het ook alweer zit, want het is zo ongelovelijk herkenbaar wat je schrijft!
    Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!