Pagina's

vrijdag 1 maart 2013

tussen blog

Hoog tijd voor een nieuw blog!
Alles in mij schrijft alweer een poosje, behalve mijn vingers. Want alhoewel ik duizend blogs per dag produceer in mijn hoofd, is de vertaling naar mijn handen een ander dingetje.
Hoe vertaal je al die ideeën naar een leesbaar getikt stukje op een computer die maar een kwartiertje werkt en daarna uitvalt? Hmm, hele kunst, maar het proberen waard.

Goed de kop is eraf, maar ik heb nog niks zinnigs gezegd. Er moet nog een onderwerp worden gekozen. Ik heb veel te veel onderwerpen in mijn hoofd om over te bloggen.
Zo meen ik wat te willen zeggen over de bedtijden van de kinderen, over dromen en wensen die nog niet in vervulling zijn gegaan, over de onrust van rust, en nog meer van dat soort vaagheden.

En met dat ik dan wil beginnen aan één van die onderwerpen komt dat eeuwige twijfel-stemmetje mij vragen of er mensen zijn die dat zouden willen lezen. Waarom wil een mens bloggen??

In mijn geval is het denk ik dat ik het voor mezelf beter op een rijtje krijg als ik het opschrijf. Okee, okee, dat kan ook in een dagboek, dat ik voor mezelf houd, maar ik ben nou eenmaal een mensen-mens, en ik deel graag.
De meesten van jullie kennen mijn stem niet, en mijn intonatie, maar nu ik dit stukje lees, hoor ik mezelf ratelen. Je weet wel: steeds door praten, zonder dat dat praten richting geeft aan wat je nog meer wilt zeggen.
Ik ratel een eind weg, om gewoon van me af te praten terwijl ik hier alleen de toetsen hoor en de klok, en de wasmachine ...
Nogmaals: waarom zou een mens willen bloggen?

Ik denk dat dit gewoon als "tussenblog" mag worden beschouwd, zodat ik niet geheel ontvreemd raak van het fenomeen. Zodat ik morgen, of wanneer dan ook, tenminste weer iets nuttigs durf te zeggen.
Dat dat dan niet ineens uit het niets komt...

nou ja..
hoe dan ook...

thanks for listening...
En als je voorkeur hebt voor één of ander onderwerp, dan houd ik me aanbevolen.


Denk ik.

7 opmerkingen:

 1. Ik weet zeker dat mensen toch mee willen lezen met je gedachten...ik heb de hele week uit gekeken naar deze blogpost. Welkom terug in bloggerland.
  liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gek genoeg kan ik het helemaal volgen.
  Zelfs over bloggen kun je iets schrijven, en dat van jou is ook nog eens leuk om te lezen. Dus gewoon maar doorgaan met ratelen. Ben je er al over uit waarom mensen bloggen?
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha misschien om dit soort reacties te lezen?? Of zou dat al te arrogant van me zijn? Toch bedankt, ik durf het vast nog eens te wagen dat bloggen.

   Verwijderen
  2. Nee hoor, niet arrogant. Het schiet me te binnen dat het complimentendag is, dus het is een compliment en neem die maar mooi in ontvangst ;). Ik blijf gewoon meelezen, en zo nu en dan reageren

   Verwijderen
 3. Dat ben jij dus? Erg leuke foto zeg! Ja, het vertalen van hoofd naar papier is niet altijd even makkelijk, vind ik ook. Enne ik hoop eigenlijk gewoon dat je weer wat bent opgeknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch een heerlijk mens! En ja ik hoor je wel praten, maar ik heb een voorsprong op al die anderen haha. k probeer hier zo zacht mogelijk te typen want elinne ligt ziek op de bank naast me te slapen... Ik lees maar soms je bogs maar wat kan je toch heerlijk schrijven! Het gaat altijd leven wanneer jij iets op papier zet. love you a lot! Xe

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!