Pagina's

maandag 23 april 2012

schilderen

een poos geleden, leek het me leuk om te leren schilderen. Tekenen, dat kon ik al redelijk, maar schilderen is toch weer heel wat anders. Ik had al geëxperimenteerd met het aquarelleren van bloemen. Maar omdat ik gek ben op gezichten wilde ik graag leren portretschilderen. dus ik ging op schilderles en mijn eerste schilderij maakte ik n.a.v het schilderijk "zoeken" van Dinie Boogaard. U ziet het hier boven.

Ik had absoluut de smaak te pakken en wilde méér! Dus weer een schilderij nageschilderd en tegelijk mijn eigen versie van gemaakt. Ook dit schilderij is nav "zoeken" van dinie boogaard.

Toen dacht ik: dat kan ik ook! Ik pakte een mooie foto van onze tweede dochter en maakte dit schilderij. Voor de kritische kijker is hier duidelijk een ander aan het werk, en is dit dus niet nageschilderd van een schilderij. Dit is mijn handschrift zeg maar. Ik ben zelf meer van de details dan Dinie Boogaard.

Maar, nog altijd waren de schilderijen nágeschilderd. dan weer van een foto, dan weer van een ander plaatje. Dus: grenzen zijn er om verlegd te worden ;-)
Dit schilderij heb ik helemaal uit mijn hoofd gemaakt. Het is niet persé het mooiste schilderij, maar ik ben er mega trots op!

Als laatste kan dit schilderij niet ontbreken. Hier heb ik ook een foto nageschilderd en er mijn eigen draai aangegeven. op de foto heeft mijn zus Elianne, onze tweede dochter op d'r nek. Maar ja, wij hebben 4 dochters en nummer twee was al eens eerder geschilderd. Dus heb ik besloten hun 4 gezichtjes te bundelen in één kinderkoppie. Naar mijn idee is dat gelukt. Het kindje heeft van allemaal wat, en is écht mijn kindje, maar wie?

Dat was het weer voor vandaag. Leuk om even te delen.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo jouw creatieve dingen te zien! de onderste is erg mooi. Er zit leven in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf blijft het hoor! leuk dat je ze zo bij elkaar zet.
    Zo samen heb ik ze nog niet gezien.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!