Pagina's

dinsdag 24 april 2012

Het is mooi om samen met je gezin feestdagen te vieren. De afgelopen tijd hebben we samen van pasen genoten, en binnenkort volgen hemelvaart en pinsteren.
Een paar jaar geleden heb ik toen iets gemaakt, waarvan ik nu niet meer weet waar het idee vandaan kwam. Het idee is dus niet van mijzelf, maar de uitvoering wel.
Met hemelvaart hebben we een wolk aan de lamp boven de keukentafel gehangen. We lazen daarbij het verhaal van hemelvaart. Een wolk onttrok Jezus aan hun oog. Maar niet voordat Hij had beloofd de Trooster te sturen.
De Heilige Geest is inderdaad gekomen om ons te heiligen van binnenuit. Dat is lastig om aan kinderen goed uit te leggen. Daarom had ik kaartjes aan de wolk vastgemaakt met daarop de "vruchten van de Geest" : *liefde, *blijdschap, * vrede, * geduld, *vriendelijkheid, * goedheid, *trouw, *zachtmoedigheid, * zelfbeheersing.
Er zitten tien dagen tussen hemelvaart en pinksteren en iedere dag lieten wij één van onze kinderen een kaartje van de wolk afhalen (ik had ze eerst met touwtjes bevestigd, en daarna boven op de wolk gelegd).
Iedere dag stonden we bij één van de gaven van de Geest stil.
Dat is mooi om te doen, want als het dan pinksteren is, snappen de kinderen ook waarom Hij Trooster genoemd wordt. Na dat Jezus is weggegaan zijn we niet alleen achtergebleven! De Geest en gezindheid van Christus woont binnen in ons en wil ons geloof versterken. Als je dan bij jezelf zwakheid ziet, mag je de Geest vragen om kracht, en wanneer je merkt dat je snel ongeduldig bent, kun je pleiten op de gave van geduld...Ik deel het idee nu vast, zodat jullie het eventueel ook kunnen gebruiken.

1 opmerking:

  1. heel mooi. Ik wist het nog, maar wist niet meer precies wat het was. Leuk dat je er nog foto's van hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!