Pagina's

dinsdag 24 mei 2011

ik snap nog niet alles

oooow, ik kan echt gigantisch gefrustreerd raken van dit soort sites. ik probeer reacties te plaatsen bij het blog van mijn moeder... http://www.alles-vanellis.blogspot.com/, maar dat lukt steeds niet. Niet dat het veel zin heeft om dat hier neer te zetten, want er is geen hond/kip (streep door als het niet op u van toepassing is) die mijn blog leest.
Ik kan het natuurlijk beschouwens als mijn digitale uitlaatklep, maar dat is weer enigszins riskant wanneer mensen uiteindelijk tóch mijn blogs gaan lezen.
En het gaat gebeuren op een mooie dag.
Nu ik het adres van mijn moeders blog heb genoemd kan ik net zo goed even mijn zusjes blog noemen.
http://www.me-maree.blogspot.com/ . Kijk dat snap ik ook niet. Mijn moeders adres is paars en mijn zusjes adres blauw. Ben benieuwd welke kleur ik heb...mommentje http://www.buhdenksoltjus.blogspot.com/ . Ook paars dus. Gek hoor, is daar een reden voor?

Nou ja, ik ga nog even gefrustreerd aan het puzzelen, of Loïs Lessom en Anna Mossel nou wel of niet dezelfde persoon zijn, en waarom mijn profielfoto dan niet bij mijn moeders blog te zien is en dat soort spul.

Niemand om te groeten.... dus nou ja....

4 opmerkingen:

 1. Zal ik maar eens wat licht werpen op deze duisternis?

  Om een reactie te plaatsen moet je ingelogd zijn, of inloggen met een van deze profielen: Google, LiveJournal, Wordpress, Typepad, AIM,
  OpenID. Vervolgens klik je op 'x reacties' (waarbij de x staat voor het aantal reacties dat er al gegeven zijn op de post).

  Het is misschien handiger om iemand rechtstreeks te mailen met een aantal vragen over Blogspot, dan het te posten, hoewel ik me kan
  voorstellen dat dit lekkerder aanvoelt, maar of het ook sneller werkt, is nog maar de vraag... Ik kwam in elk geval de link naar je blog tegen op Hyves, ik zou zelf niet op de titel gekomen zijn (hoewel ik hem, na twee keer hardop gelezen te hebben, eindelijk snap, en best leuk vind).

  Het mysterie van de twee kleuren links is vrij eenvoudig op te lossen, of in elk geval te verklaren: een link heeft drie statussen, namelijk Hover (als je er met de muis overheen gaat), Visited (als je de website, waar de link naar linkt, hebt bezocht) en Normal. Bij jouw blog is de normal status ingesteld op paars, de visited op blauw (standaard gedrag van link op een website). Dit kan je zelf aanpassen met Blogspot, hoewel je wel het een en ander van CSS (Cascading StyleSheets, daar waar je die statussen beschrijft/instelt) moet afweten. Ik weet dat wel, ik heb de blog van Maria ook aangepast, dus als je wilt dat ik de visited status gelijk maak aan de normal status, moet je maar even je inloggegevens geven, dan pas ik het voor je aan.

  Wat je foto bij je moeders blog betreft: de foto die te zien is in de vriendenlijst van je moeder worden bepaald aan de hand van je Profiel foto van je Google Profiel (waar je nog geen foto hebt ingesteld), evenals je profielnaam van je Google Profiel afkomstig is. Blogspot is namelijk van Google, vandaar. Als je daar een foto instelt, zal die ook te zien zijn op haar blog.

  Als je nog meer vragen hebt, mag je me gerust een keer mailen, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HIEPER DE PIEP... Ik heb je ontdekt.. Dat is leuk. Ik had al gereageerd maar ik ben denk ik te vlug geweest met zappen want ik zie nu die reactie niet meer..
  Het is een hele klus om uit te vinden hoe het werkt. En wat maurits zegt, is me ook niet allemaal duidelijk. maar dat aanmelden voor een google account dat klopt.. Ik heb dat ook gedaan. en heb gewoon mijn eigen mailadres daarnaast gehouden. Gaandeweg leer je het wel. Ik moet ook nog zoveel uitzoeken. Sommige dingen lukken me niet.Maar dat komt wel.

  Leuk hoor. ik heb je in mijn bloglijst toegevoegd, misschien dat dat je volgers opleverd. Overigens; volgers zijn "vaste klanten" die krijgen via de mail of via hun dasboard de nieuwste meldingen binnen. En de bezoekers kunnen los 'aanwaaien'.

  Groetjes mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh nog even... kan zijn als je een reactie bij iemand plaatst dat je even moet wachten na het invullen van het veld.. Je krijgt dan nog een code die je ook in moet vullen. Die code is om spam te voorkomen voor die blogger.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaahaa... jij ook hier? Ik ben benieuwd of het bloggen werkt voor je op deze manier. En dat gaan we vanzelf zien.. Zelf ben ik niet een vake-blogger, maar ik hoop het wel vol te houden.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!