Pagina's

zondag 30 september 2012

anti-gif

"als alles duister is..ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft, als alles duister is."

Een lied dat door mijn hoofd zingt.
Alles is duister..tenminste zo lijkt het. Waarom is alles niet wat gemakkelijker in het leven?
Nee, ik moet niet vragen waarom. ieder krijgt zijn portie met moeilijkheden, uitdagingen en strijdpunten.

Je leven kan er in je hoofd en ziel heel anders uitzien dan mensen kunnen waarnemen. Maar God weet alles.
Hij wil als een muur om je leven zijn. Niet een muur die jou tegenhoud om vrij te zijn, maar een muur die vijanden buiten houdt. Vijanden van gedachten. "ik kan niets goed doen" "wie wil mij nou?" "Hoe moet ik ooit leren geduldig te zijn?" enzovoorts. Zij vergiftigen je gedachten en voor je het weet zit je in de spiraal naar beneden.

De Geest van God wil het anti-gif zijn. "Je kunt alles in Christus die je kracht geeft" (fil 4) ,"Je bent een geliefd kind van God", "de vrucht van de Geest is geduld." enzovoorts.

Niet ik, maar Christus in mij. Híj zal mij door dit duister heen leiden.
Dus al ga ik door een dal van diepe duisternis IK VREES GEEN KWAAD WANT HIJ IS BIJ MIJ!

Soms vóel je het niet, maar dan mag je het wéten. Dan zijn er anderen die voor je zingen: "je hoeft niet bang te zijn al gaat de storm tekeer, leg maar gewoon je hand in die van onze Heer."

bij mij spreekt de Geest vaak door liedjes in mijn hoofd. Omdat dat nu eenmaal zo werkt bij mij, ik ben een liedjes mens....

Hoe spreekt Gods Geest tot jou?

3 opmerkingen:

 1. Ik heb een bakje met teksten ( en plaatjes) uit de bijbel. Af en toe pak ik er eentje en onderzoek die tekst. Hoe het in de bijbels staat. Vaak ervaar ik dat het waar is wat God zegt, belooft. Dat is mijn manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet lezen.... en ik merk dat anderen me kunnen bemoedigen. Ik merk ook dat er zomaar een lied of een tekst in mijn hoofd opduikt. Soms alleen maar een melodie, en als ik dan een poosje loop te zoeken in mijn hoofd naar de tekst en ik kom er weer op, dan blijkt dat vaak "raak".
  Mooi is dat.
  Ik ben er wel achter hoe belangrijk het is dat je liederen,teksten en de catechismus uit je hoofd kent. Een bron van troost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook al zo'n wáár stukje.
  Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben, zoveel herkenning!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!