Pagina's

woensdag 12 september 2012

Tactiek van de vijand (deel 1)

In elke strijd die er gestreden wordt is er tactiek nodig om te kunnen winnen. Tactiek, kennis van je vijand, kennis van zaken.
Ook in het geloof is dat zo.

Ten eerste moet je weten dat er een strijd gaande is. Geloven in God Almachtig is niet vrijblijvend. Als God bestaat, bestaat zijn tegenstander ook. Zijn tegenstander is Satan, een gevallen engel. Hij werd zijn roeping ongehoorzaam en kwam in opstand tegen de Almachtige. Hij was niet tevreden met de plaats die God hem gegeven had en wilde zelf als God zijn.
God gooide hem uit de hemel (zijn troonzaal) en Satan werd op de aarde geworpen.

Toen God de mens schiep naar zijn beeld ( dus als vertegenwoordiger van God op aarde), wilde de Satan niets liever dan die mens te graze nemen, en daardoor dus ook de Maker van die mens, God!
Zijn tactiek? Leugens, manipulatie en intimidatie.
*Leugens= het vertellen van een onwaarheid.
*Manipulatie= het verdraaien van de waarheid in heel kleine stapjes.
*Intimidatie= het dreigen met nare gevolgen wanneer er niet geluisterd wordt. In het geval van intimidatie is het altijd machtsmisbruik en dus onterecht consequenties verbinden aan  gedrag waarover je geen zeggenschap hebt!

De Leugen van Satan is dat je kunt worden als God door het verzamelen van kennis van goed en kwaad. Het gaat hier om een dubbele leugen. In Satans leugen gaan namelijk goed en kwaad hand in hand. Ze zijn in ballans. Kwaad is niet altijd erg, goed is niet altijd goed voor je. Deze leugen in de grotere leugen kom je vandaag de dag heel vaak tegen. Kijk maar om je heen: "een keer een slippertje moet kunnen!" "denk aan je zelf vóór dat je aan een ander denkt." "Als het maar goed voélt". Dat is de leugen in de Leugen. Maar de grote leugen is deze:
Jij kunt volgens Satan (die zelf heel goed beter weet) worden als God. Steeds meer kennis, en inzicht zal uiteindelijk supermensen creëren. Satan wil mensen die God niet nodig hebben in hun leven. Mensen die zelf wel kunnen uitmaken wat goed en slecht is. Hij schotelt ze daarom voortdurend een vals gevoel van kennis voor. "God heeft zeker wel gezegd dat..." (genesis 3:1)
Zoals je ziet manipuleert hij de waarheid. Dit kun je zien aan een volgend voorbeeld.
Mieke is vandaag begonnen als juf. Ze was wat onzeker van te voren en heeft dat wel kenbaar gemaakt aan de directeur. Wanneer de dag voorbij is vraagt de directeur: Ze waren zeker vreselijk druk zo'n eerste dag? Dat zijn ze altijd! Trek je daar maar niets van aan hoor, jij bent de baas!
Mieke heeft hier niets te zeggen. De directeur vult voor haar in dat het druk was en dat ze zich niet op haar kop moet laten zitten. Als Mieke niet oppast zal dat de eerste informatie zijn die ze doorgeeft als iemand haar vraagt hoe haar eerste dag was. "ze waren verschrikkelijk druk!" ook als dat in eerste instantie wel meeviel.

Het is de tactiek van Satan om met heel kleine stapjes de waarheid te verdraaien. Toen mensen nog in één God geloofden, zorgde hij voor meer goden. Eén voor alles wat je kon bedenken. Hij zorgde voor mensen die zichzelf zo belangrijk vonden dat ze dachten god te zijn. Denk aan de eerste koning op aarde Nimrod. (genesis 10:8) Hij stichtte onder andere de stad babel. Koning Nimrod riep zichzelf uit tot god, zijn vrouw was de eerste godin, hun zoon de eerste 'zoon van god'. De Satan is een meester in imiteren. Hij maakte zijn "eigen" drie-éénheid. in plaats van Vader, Zoon en Heilige Geest, was het Vader Zoon en Moeder. De mensen in babel zagen mensen die goddelijk leken. Dat was mooie manipulatie. Wanneer je als mens godheid kunt bereiken, moet je je kennis zoveel mogelijk delen." Maak voor jezelf een troon" fluisterde Satan, "jij kunt God zijn, je hebt geen God boven je nodig." De mensen bouwden een troon tot in de wolken..tenminste dat was hun bedoeling! (genesis 11) God de Here voorkwam dat de mens zichzelf opnieuw in het verderf zou storten door Satans leugens te gehoorzamen. Hij verwarde de spraak van de mensen. Toen de mensen elkaar niet meer konden verstaan gingen ze uit elkaar. Ze gingen naar eigen grondgebieden.  Helaas verspreidden ze daarmee ook het idee van meerdere goden. De goden kregen ieder naar hun eigen taal, hun eigen naam, maar in feite zijn ze allemaal terug te leiden naar de goden van babel.
De moedergodin  werd vereenzelvigd met de maan, de vadergod met de zon. De moedergodin kennen we nog in verschillende talen: Astarte, Ishtar, Asjera, Esther, Europa, enzovoorts. De vadergod kennen we als Baäl, Bel, Beël-zebub, enzovoorts. In feite zie je hier allerlei godsdiensten ontstaan. De mensen verzinnen er eigenschappen bij. Bovendien moet het mannelijke en vrouwelijke, het goede en slechte in ballans blijven, zoals Zon en Maan beiden een gedeelte van een etmaal vertegenwoordigen. De Leugen word ingewikkelder naarmate mensen zich vastklampen aan het idee dat het allemaal met elkaar moet kloppen.Want je moet  het kunnen begrijpen om je omhoog te kunnen werken. Er ontstaan klasse-systemen. "Jij bent iemand uit de onderkant van de samenleving, ik sta vér boven jou! En het is je eigen schuld, had je maar meer kennis moeten hebben."
Manipulatie ( de vrouwelijke kant van de leugen) is Satans truc wanneer hij nog geen macht genoeg heeft.
Intimidatie (de mannelijke kant van de leugen) is Satans truc wanneer hij macht heeft:
Je hebt toegegeven aan je verlangen als God te willen zijn, het zal zich tegen je keren, zoals het zich tegen mij heeft gekeerd. Van af nu ben je niet meer vrij om te denken, maar zul je alles doen wat ik wil! 
En in plaats van worden als God, worden de mensen als zijn tegenstander: Haatdragend, liefdeloos, losbandig, gewelddadig, hooghartig, corrupt.

(wordt vervolgd)

2 opmerkingen:

  1. Wauw Anne Lies, wat een leuke opmaak!!! Ik dacht echt: 'huh? Wat gebeurt er nu?'. Je weet dat stukken lezen nu niet mijn sterkste kant is, maar ik hou je blog gewoon in de gaten. Heel tof, hoe het er uit ziet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Loïs, ik lees deze blog nu pas en wil je laten weten dat je dit stuk ontzettend helder hebt neergezet. De geest van izebel, ze draait alle leugens om naar 'waarheden' en andersom. Heb er helaas zelf iets te veel van meegemaakt.. Van deze geest in mensen, kunnen we nòòit winnen.. Loslaten en afstand nemen. Het heeft mij heel veel gekost.
    Nogmaals dank voor deze goede uiteenzetting! Hopelijk kun je er meer over schrijven? en er mensen mee onderwijzen.
    groet en zegen, -hans

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!