Pagina's

maandag 10 september 2012

dat is jouw mening!

"de lucht is blauw. Dat is de waarheid."
-"nee, de lucht is niet blauw, de lucht is rood."
"schat, als je de moeite neemt om omhoog te kijken, zul je zien dat er vandaag geen wolken zijn en de lucht stralend blauw is."
-"de lucht is rood, daarvoor hoef ik niet te kijken, ik voel het!"
"zucht"
-"ja dan hoef je niet zo overdreven te gaan zuchten! Je vind het zeker geweldig om jouw mening aan mij op te dringen hè? Arrogant, zó noem ik dat.
"Ik dring je helemaal niets op, en het is ook niet mijn mening, het is de waarheid."
-"dus jij denkt dat je de waarheid in pacht hebt? En dat noem je niet arrogant?
"nee, dat is gewoon een feit in dit geval. En als je de moeite neemt te kijken zul je zien dat het zo is."
-"het is niet dé waarheid, het is éen waarheid, namelijk de jouwe. Mijn waarheid is dat de lucht rood is. laat mij mijn waarheid hebben, dan kun jij jouw waarheid hebben. Ik zit jouw toch ook niet op te dringen dat de lucht rood is? Je moet mij respecteren!!
"schat, het heeft niets met disrespect te maken als ik zeg dat de lucht blauw is. Ik vind het alleen zo jammer dat ik het niet met je kan delen. We zouden samen van de kleur van de lucht kunnen genieten. Bovendien kan er maar één ding waar zijn! Dat is hét kenmerk van waarheid. Het sluit alle andere mogelijkheden uit.
Als de lucht rood is in jouw ogen, en je zegt dat dat waarheid is, sluit het toch automatisch uit dat de lucht een andere kleur heeft? Want als de lucht rood is én blauw, dan is hij paars en niet rood of blauw!
-"jij bent een typisch voorbeeld van intolerant! Laat mij mijn eigen waarheid hebben, en dwing me niet te vinden wat jij vind!"
.....

Jezus heeft bestaan. Hij was óf een leugenaar en oplichter, óf een goed figuur. Ik ken geen enkele religie die het eerste beweerd, dus ga ik van het laatste uit. Als Hij een goed figuur was, dan was wat Hij zei betrouwbaar. Jezus zei: Ik ben dé weg, dé waarheid en hét leven, niemand komt tot God dan via mij.
Dé waarheid! Dat sluit dus allerlei andere opties uit. Niet via boedha, niet via Allah, niet via new- age, niet via Maria, niet via rijkdom, niet via evolutie, niet via eer, niet via goede daden, niet via zieltjes winnen, niet via lijden, niet via yogha, niet via gezondheid! Alleen via Jezus zul je bij God kunnen komen. Dat is de waarheid. De rest is leugen. Trap er niet in. Er zijn niet veel waarheden. er zijn niet veel manieren. Er is er maar één.
Noem me maar intollerant wanneer ik je waarschuw. Noem me maar opdringerig wanneer ik om je geef. Noem me maar arrogant wanneer ik zeg dat ik de Waarheid ken. Ik zeg het omdat jij Hem ook kunt kennen. Ik vind het zo jammer dat we het nog niet delen. Dan zouden we er samen van kunnen genieten.
Mijn mening doet er niet toe. Zijn mening wel.
De lucht is BLAUW!!!

1 opmerking:

  1. zoooo dit is mooi uitgelegd.
    Ik ben bezig in "onversneden christendom" van C.S.Lewis... een aanrader.
    Als je van logica houdt of filosofie, dan kan ik je het van harte aanbevelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je een reactie achterlaat, ik ben heel benieuwd naar jullie mening , ervaring en kritiek. het wordt gewaardeerd!!